Pages

Subscribe:

7.13.2013

Gönen Sıcak Su Kaynakları (Kaplıca)10

kaplıca, cilt bakımı, akne, egzema, romatizma hastalığı
Balıkesir’ in Gönen ilçesinde yer alan sıcak su (Termal) kaynaklarıdır. Gönen kent merkezinin kuzey kesiminde bulunan kaplıcalara gelen sıcak sular, yöreden geçen fay) hattını örten ve geniş bir alan yayılan alüvyon katmanlarının gözeneklerine yerleşmiş durumdadır. Buradaki sıcak su kaynakları Eski kaynak, Çemberli kaynak ve Büyük Kanal adıyla da anılan Mermerli Kuyu’ dur.

Sıcak su kaynakları, kaplıca tesislerinin ortasındaki geniş bir parktadır. Eski kaynak suyu 52 derece, Çemberli kaynak suyu 75 derece, Mermerli Kuyu’ nun suyu da 77 derecedir. Sodyum, sülfat, bikarbonat ve klorür bakımından zengin olan bu kaynak suları, magmatik ve hipotonik sular grubundadır.

Gönen kentine 10 km kadar uzaklıkta Ekşidere Dağ Ilıcası ve Ekşidere Gençlik Suyu kaynakları daha soğuk ve çıkan suların radyoaktivitesi yüksektir. Dağ Ilıcası’ nın suyu 44 derece, Gençlik Suyu ise 18 derecedir.

Gönen Maden sularının banyo olarak romatizma, bağırsak, kan ve kadın hastalıkları, Şifalı suları ise içme kürleriyle kullanıldığında da sindirim sistemi hastalıklarında olumlu etkisi olduğu bilinir. Mide hastalıkları, Şeker hastalığı, Obesite, Gut, Karaciğer veSafra kesesi fonksiyonel yetmezlikleri, Cilt bakımı açısından ise, "Egzema, Akne, Psöriasis, Nörodermit, Kronik rezidüel ürtiker" hastalıklarına şifa sağlar. Gönen Kaplıcaları, kaplıca turizmi bakımından Türkiye çapında önem taşır ve ilgi görür.

Peninsula Termal Otelleri (Kaplıca) 8

Peninsula Termal Otelleri (Kaplıca) 8

şifalı sular, romatizma, kas hastalıkları, alternatif tedavi, havuz, otel,
Peninsula kaplıcaları ilk dönem doğal sıcak su kaynaklarındandır. Avusturalya-Melbourne sadece 90 dakikadır. Dinlenme ve yenilenme için rüya gibi bir ortam sağlayan havuzları ve özel banyoları, doğal termal mineralli sulara sahiptir.. Peninsula kaplıcaları mineral bakımından zengin termal kaynaklardır. Doğal şifalı su havuzların da yıkanmak bir çok rahatsızlığı giderir.

Peninsula kaplıcalarının 50°C deki, doğal mineralli sıcak kaynak suyu 637 metre derinliğinde bir yeraltı kaynağından gelir. Su kaynağının havuzları, yeryüzünde 37°C ila ile 43°C arasındadır. Peninsula Kaplıcaları, kükürt, kalsiyum, magnezyum, potasyum ve "sodyum klorür bikarbonat" (Na-Cl.HCO3) olarak sınıflandırılır. Mineral zenginliği, terapötik avantajlar, eklem romatizması, omuz sertliği, yorgunluk ve kas şikayetleri azaltma, nevralji hafifletilmesi ve doğurganlığı arttırıcı etkilerinin olduğu biliniyor.

Su Mineral Analizi mg/L
Bikarbonat (1163)
PH 6.82
Amonyak (NH3) 2.7
Bor 1.3
Bromür 3.6
Kalsiyum 116.0
Klorür 1432,0
Florür 0.73
Lityum 0.15
Magnezyum 90.0
Potasyum 64.0
Rubidyum 0.14
Silika (SiO2 olarak) 23.0
Sodyum 868,0
Stronsiyum 1.7
2.7 Sülfat

Alternatif tedavi, kaplıca oteller, sıcak su kaynakları, kaplıcalar, romatizma kas iskelet ağrıları, sıcak su faydaları, yorgunluk belirtileri, yaşlanma etkileri, cilt bakımı

Beyaz Zambak Çiçek ve Yapraklarındaki Şifa 9

Beyaz Zambak Çiçek ve Yapraklarındaki Şifa 9

şifalı bitkiler kalp yetmezliği kesik ve yaralar sivilce akne ve cilt bakımı
Beyaz zambak diğer adıyla çayır zambağı. Beyaz zambak yaprağı, yaralar, kesikler ve yanıklar için klasik ev ilacı olarak kullanılmaktadır, Ayrıca deride kabarcıklar, şarbon yaraları içinde şifalı bir bitkidir. beyaz zambak çiçeği kapalı bir şişe su içinde bekletilirve bu su "göz ağrısına karşı" kullanılır.
Alkol içinde bekletilen beyaz zambak çiçekleri ve yaprakları "cilt lekelerine" karşı kullanılır.

Beyaz zambak çiçekleri krem haline getirilir ve bu krem yaralara karşı kullanılır. Beyaz zambak çiçekleri ile yapılan bitki çayı kan temizlemek için bire birdir. Ayrıca beyaz yonca ve şakayık kökü ile karıştırılarak, leucorrhea (Kadınlarda görülen beyaz akıntı) karşı kullanılır.

Haşlanmış zambak kökü enfekte yaralar ve göğüs üzerine sürülerek öksürük giderilmesinde kullanılır. Ayrıca haşlanmış zambak kökü merhem halinde kaşlara sürüldüğünde "kaş büyümesini" teşvik eder. Beyaz zambak kökü püre haline getirilerek küçük bir tencereye yerleştirilir, içine bir miktar balmumu eklenir ve iyice kaynatılır ve elde edilen akışkan su yatmadan önce kaşlara sürülür.

Yaprakları bakteri öldürücü, iyileştirici ve sikatriks etkiye sahiptir. Dahili ve harici çeşitli yaraları tedavi etmek için kullanılabilirler. Bu yapraklar, ağrıyı hafifletilmek için de yararlıdır. Ayrıca, bronşiyal sekresyonları için balgam sökücü olarak da kullanılabilir. Ayrıca "sinir sistemi" üzerinde sakinleştirici etkisi için de kullanılabilir . Aynı zamanda "kalp hastalıkları" için yararlıdır.

Şu tıbbi durumlar için kullanılabilir: abseler, yanıklar, kabuslar, göz ağrıları, sinir uyarımı, farenjit, fronkül, larenjit, inflamasyon Üst solunum sistemi, kulak iltihabı, uykusuzluk, otit, kalp çarpıntısı, tırnak enfeksiyonları, yaralar, stres, bellek hatası, kuru öksürük (günde 2-3 bardak çayı geçmemelidir.)

Hazırlanışı: Apse, yanıklar, harici yaralar haşlanmış veya fırınlanmış zambak kökleri sıcak bandaj ile sarılarak kullanılır, sıcak bir bandaj ile her 6-8 saatte bir değiştirin. Bu iyileşme sürecine yardımcı olur.
Bir bardak suya bir çay kaşığı zambak çiçeği koyun, kaynar suda 15 dakika kaynatın ve filtre edin, günde 3 bardak kadar tüketebilirsiniz.
70cc alkol içinde 5 adet zambak yaprağı ile bir tentür hazırlayın. Genellikle sallayarak, 15 gün boyunca oda sıcaklığında hava geçirmez bir kapta saklayın. Alkol konsantre edildiğinde çok daha etkilidir fakat su ile seyreltebilirsiniz yarlar ve akneler için günde birkaç damla pamuk üzerine damlatarak akne ve yaralar üzerine sürebilirsiniz.
Göz ağrıları veya diğer göz hastalıkları için 2 çay kaşığı zambak çiçeğini 10 dakika kaynatın ve soğumaya bırakın, bu suyu süzerek bir parça pamuk yardımıyla gözlerinize kompress yapın. Beyaz zambak yaprakları, "kozmetik durumlar" ve "cildin dış sorunları" için yaygın bir kullanım alanına sahiptir.
Kategori: Şifalı Bitkiler, Alternatif Tedavi, kaş bakımı, cilt bakımı, sivilce ve akneler, kesik ve yaralar, öksürük, kadın hastalıkları, kozmetik ürünler

Soğuk Algınlığı ve Alerji için Koni Çiçeği 1

Soğuk Algınlığı ve Alerji için Koni Çiçeği 1


Soğuk algınlığı, grip, Romatizmal artrit, allerji, koni çiçeği, bakteri, mikrop ve virüsler, Üst solunum yolları enfeksiyonları, sinüzit tedavi, şifalı bitkiler alternatif tedavi
Koni Çiçeği, Dünyanın en önemli şifalı bitkilerinden olup kuru toprak ve ovalarla seyrek ormanlık alanlarda doğal olarak yetişen çok yıllık bir bitkidir. Soğuk algınlığı, grip, enfeksiyon, zayıf bağışıklık sistemi ve kanserden korunma gibi alternatif tedavi yöntemlerinde etkili bir şifalı bitkidir.

Yapılan araştırmalarda koni çiçeği bakteri, mikrop ve virüslere karşı oldukça etkili maddeler bulundu. Bu maddelerin başlıcaları, echinacoside, poli sakkaritler, poli asetilenler, gliko proteinler, kafeik asit türevleri, tri glikosid, betain, seskiterenler, karyofilen türevleridir..

Koni çiçeği içeriğinde,  bakır ve demir minarelleri, tanenler, protein, yağ asitleri ve A, C, E vitaminleri içermektedir.

YARARLARI:
Soğuk algınlığı ve gripin önlenmesinde büyük bir yardımcıdır. Soğuk algınlığının ilk belirtileri görüldüğünde alınması etkisini daha da güçlendirir.
Üst solunum yolları enfeksiyonları ve sinüzit için tedevi edici bir faktör olarak dikkate alınabilir.

Tüm bulaşıcı hastalıklarda fayda sağlar.

Romatizmal artrit ve allerji gibi bağışıklık sistemi düzensizliklerinde etkilidir.

HAZIRLANIŞI:
1 litre sıcak suyun içerisine 4 tatlı kaşığı kuru koni çiçeği ekleyin. 5 dakika demlemeye bırakın ve süzün .
Koni çiçeği çayı 1 gün içinde 3 fincandan fazla tüketilmemesi tavsiye edilir. Az görülmekle birlikte Koni Çiçeği bazı insanlarda alerjik reaksiyonlara neden olabilmektedir. Papatya ve diğer çiçeklere alerjisi bulunanlar ekinezya kullanmadan önce doktor tavsiyesine başvurmalıdır.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız